leeg
programma algemeen activiteiten contact mailing leeg leeg
activiteit
Festival da Musica

Bacchus da Musica in Cultureel café Bacchus op zaterdag 07 oktober 2023
lijn

Bacchusactivity Nu het festivalseizoen buiten geëindigd is gaan we die sfeer naar binnen halen. In de grote zaal van Bacchus zullen maar liefst 5 veelbelovende en lokale bands het podium betreden.

Koop hier een ticket!

- THE BLACK T’S -
The Black T’s is een band die ongeveer 5 jaar geleden is ontstaan tijdens de jamsessies van de Bandbrouwerij in de N201 te Aalsmeer. Al snel bleek dat de bandleden elkaar muzikaal goed aanvoelen en dat zij een dynamisch geheel zijn. Inmiddels hebben ze dan ook menig podia beklommen. Het repertoire bestaat uit blues, rock en pop. Covers van de jaren 60 t/m 90 van o.a. Cream, the Doors, Steppenwolf, Herman Brood, the Cure, Jett Rebel, Simple Minds en the Rolling Stones. Kortom alle ingrediënten om lekker te swingen.
Valerie van der Linden - Zang Gitaar
Michael Echthuizen - Gitaar Zang
Leon Kenens - Basgitaar
Joris van der Sande - Drums Zang

- Lifeblood -
Lifeblood is een band die bestaat uit vijf enthousiaste jongens: Daaf Beuse (zang en gitaar), Joris Leegwater (leadgitaar), Yordi Paul (basgitaar), Gijs Oliemans (toetsen en gitaar) en Stefan Emmelot (drums). De jongens komen uit Uithoorn en Aalsmeer en zijn in 2020 begonnen met het schrijven en opnemen van eigen muziek. Lifeblood haalt zijn inspiratie uit grote namen binnen de rockgeschiedenis, zoals Pink Floyd, The Beatles en Pearl Jam, maar ook uit nieuwere bands als The Arctic Monkeys en Muse. Alle muziek die de band heeft gemaakt is opgenomen in een eigen geïmproviseerde studio en zelf geproduceerd. Tot nu toe zijn er drie singles, een EP en een videoclip uitgebracht. Verder heeft Lifeblood de Popprijs van Amstelland 2022 gewonnen. Naar aanleiding van het winnen van Popprijs was Lifeblood uitgenodigd om drie nummers live te komen spelen op NPO Radio 1, in het programma ‘Dijkstra en Evenblij Ter Plekke’. De nummers van Lifeblood vallen allemaal binnen het rock-genre en zitten vol energie. De band treedt regelmatig op in poppodia in de regio Amstelland, zoals N201 Aalsmeer en P60 Amstelveen en heeft in Paradiso gestaan.

- Mind Your Step -
Mind Your Step is een vijfkoppige alternatieve rockband met een hardhitting maar melancholische sound. De Haarlemse groep weet keiharde riffs te combineren met ambient sounds en progressieve arrangementen die leiden tot een ongelofelijke setlist vol twists en turns, dromerige passages en epische climaxen.

- Outlaw Queen -
Gitaargedreven alternative/Indie Rock, dat is waar het bij Outlaw Queen om draait. Deze vier vrienden, oorspronkelijk uit Amsterdam, hebben hun passie voor dit genre gecombineerd en er hun eigen draai aan gegeven door zich te laten inspireren door bands als Wolf Alice, Nothing But Thieves en Paramore. De lockdowns zorgden ervoor dat de band niet live kon spelen, maar het zorgde wel voor een inspirerend mindset waarin ze zich volledig konden concentreren op het schrijven van hun eigen nummers. Het resultaat? Luide, fuzzy en moshable gitaarriffs gecombineerd met dreunende baslijnen, energieke drumfills en aanstekelijke melodieën.

- Total Seclusion -
Total Seclusion is een high energy (post)punk band met invloeden uit rock n roll, garage, metal en een vleugje ska. Met drukke stage performances, snelle stijl wisselingen en een hoog energielevel, is Total Seclusion een razende sneltrein die de trap in je ballen geeft die je verdient.

Tickets: € 10,-

Koop hier een ticket!

lijnBacchus da Musica begint om 21:00 (zaal open om 20:30)
De toegangsprijs bedraagt: Zie boven

Geïnitieerd door Stichting Cultureel Café Bacchus.

Meer van Bacchus da Musica:
zaterdag 08 juni 2024 Johnny en de surfers
vrijdag 14 juni 2024 MUSHER
vrijdag 21 juni 2024 Syncopicity + Berend Bandje


Cultureel cafe Bacchus Aalsmeer©