leeg
programma algemeen activiteiten contact mailing leeg leeg
activiteit
John F. Klaver

Bacchus da Musica in Cultureel café Bacchus op zaterdag 30 november 2024
lijn

Bacchusactivity John-F. Klaver is gitarist, zanger en muziekdocent.


Op 11-jarige leeftijd begon hij met gitaarspelen, geïnspireerd door Gary Moore, Jimi Hendrix en Robben Ford. Na zijn VWO-studie volgde John muziektheorie- en gitaarlessen aan de University of the Pacific in de USA. Terug in Nederland vervolgde John zijn studie aan het conservatorium van Amsterdam. In 2011 wint John de Dutch Blues Challenge en is daarbij gekozen tot Beste Bluesact van Nederland. Ditzelfde doet John nogmaals in 2013. In 2015 ontvangt John ook een bluesaward voor beste gitarist NL.

Inmiddels heeft John 7 albums onder eigen naam uitgebracht en daarnaast heeft hij ook de eer om als enige Nederlandse gitarist lid te zijn van JTCGuitar, waarvoor hij masterclasses en lespakketten samenstelt in de vorm van video’s.

Met zijn trio speelt hij moderne blues met een authentieke feel, waarin een aanstekelijke groove en swing centraal staan. Klassiekers van oa Eric Clapton en BB King worden gespeeld afgewisseld met een aantal Klaver-originals.

John F. Klaver heeft op diverse grote festivals gespeeld, zoals Moulin Blues, Ribs n Blues, IBC Memphis en Big Rivers. Matt Schofield zei niet voor niets: ‘John is one of the most interesting guitarists out of Holland I have heard for a while.’

lijnBacchus da Musica begint om 21:00 (zaal open om 20:30)
De toegangsprijs bedraagt: Zie boven

Geïnitieerd door Stichting Cultureel Café Bacchus.


Cultureel cafe Bacchus Aalsmeer©