leeg
programma algemeen activiteiten contact mailing leeg leeg

FILMBacchus Filmhuis

Bacchus heeft een aanzienlijk aanbod aan speelfilms in haar programma opgenomen. Voor de liefhebbers. Getracht wordt om actueel en zo recent mogelijk te programmeren, zonder hierbij de kwaliteit uit het oog te verliezen.

Waarom zou je betalen om een film te zien in een café? Voor dat geld huur ik 'm wel en kijk ik lekker thuis op de bank! "Moet je vooral doen". Die film is pas nog op TV geweest. Dus die ken ik al. "Moet je vooral denken". Maar dan ga je veel missen. Zoals de prachtige stoelen in Bacchus. Die zitten lekkerder dan de bank thuis. Of de barkrukken in Bacchus. Die zitten lekkerder dan de barkruk thuis. En zeg nou zelf: in welke bioscoop kun je een film kijken vanaf een barkruk? Een beeld van 1.80 bij 2.40 meter. Wie dat thuis ook heeft, krijgt de eerste consumptie gratis. Twee keer 175 (honderdvijfenzeventig) Watt aan geluid. Dat is niet een film kijken maar een film ondergaan. Het beeld is altijd haarscherp. Het geluid is hi-fi en altijd veel beter dan dat van de meeste video's. En er is altijd de mogelijkheid dat je buurman of buurvrouw de hele tijd zo met een been zit te wiebelen (je weet wel). Maar dat is juist de charme van film in Bacchus!

Bekijk het film overzicht

cultureel

trivia

jazzJazz in Bacchus

Sinds 1993 is er maandelijks een jazzconcert in Bacchus. In de loop van de jaren hebben de Aalsmeerse jazzliefhebbers heel wat kunnen beleven. De top van de Nederlandse jazz heeft op het podium van Bacchus acte de présence gegeven. De intieme jazzclubsfeer werkt zeer inspirerend - en wie er een keer gespeeld heeft, komt graag terug.

Een aantal grote namen: de zangeressen Lils Mackintosh, Tina Marsh, Juliette Brans, Deborah Carter, Lydia van Dam; de saxofonisten Clous van Mechelen, Yuri Honing, Alex de Leeuw, Peter Lieberom, Allard Buwalda, Fred Berkemeier, Alex Coke, Benjamin Herman, Bart Depoort, Rinus Groeneveld; de pianisten Mike del Ferro, Henk Meutgeert, Guido Nielsen, Jeroen van Helsdingen, Erik van de Bovenkamp, Berthil Busstra; de gitaristen Zvonomir Tot, Jaap Berends, Marnix Busstra; de vibrafonist Carl Schulze; de hammondorganist Elvis Sergo; de bassisten Tom Kwakernaat, Norbert Sollewijn Gelpke, Alexander Milosevic; de drummers Dave van Beek, Ramón Hermans- <% While ((Repeat3__numRows <> 0) AND (NOT jazz.EOF)) %> <%=(jazz.Fields.Item("artiest").Value)%>- <% Repeat3__index=Repeat3__index+1 Repeat3__numRows=Repeat3__numRows-1 jazz.MoveNext() Wend %>   Ronald Snijders en Band, Jos van Beest Trio + Wolf Martini (Gitaar), Concert Afgelast
Vanavond wel open, Jazz Clips
The Newts, Olaiá Music invites Roxanne Hartog, Esther van Hees Trio, Little Boogie Boy & Friends, Tico y Aguabajo, Hi Stakes, Erik Verweij trio ft. Hermine Deurloo - , Duo Rob van Bavel & Joris Teepe
, Hier is echt sprake van een Bacchus Hall of Fame.

De concerten worden vaak samen met Stichting KCA geinitiëerd en zijn steeds op zaterdagavond en beginnen om half tien.

Bekijk het Jazz programma

fillmbacchusAkoestische Avonden

De befaamde akoestische-muziekavonden in Bacchus. Het laatste weekend van januari passeren er jaarlijks meer dan 10 akoestische acts de revue. Een uitgebreid scala aan instrumenten (akoestische gitaren, mandoline, accordeon, tenorsaxofoon, piano, viool) zal dit weekend weer te beluisteren zijn.

Neem je jezelf niet te serieus en wil je 20 à 25 minuten nummers van 1 en dezelfde artiest of band op een zo origineel mogelijke wijze ten gehore brengen, geef je dan nu op voor de Akoestische Avonden!
klik hier voor informatie of om je op te geven!

Bekijk het overzicht

fillmbacchusPianogala

De piano staat centraal op de 2e vrijdag van november!

Maar er zullen combinaties met andere instrumenten zijn en met zang. Er worden eigen composities gespeeld, maar ook bestaande stukken van jazz, modern tot klassieke muziek. Door amateurs, professionals, jong en oud. Het theatrale aspect hierbij zal niet worden geschuwd. Doorgaans een avond van aanstekelijk enthousiasme!

Bekijk het overzicht

cafeprozaBacchus literatuur

De werkgroep Podiumkunsten en literatuur van de stichting KCA organiseert verschillende literaire avonden, waaronder tenminste één proza- en één poëzie-avond in Bacchus. De gemoedelijke sfeer bij Bacchus leent zich uitstekend voor optredens van poëten en performers uit de regio.

Op de poëzie-avonden varieert het aanbod van strenge sonnetten tot rap-achtige poëzie al dan niet gecombineerd met percussie. Meestal kiezen we een thema, zodat alle verschillende vormen rondom zo'n thema goed tot hun recht komen, en de dichters ook geïnteresseerd raken in elkaar. Na de pauze komen de vrije gedichten aan bod en is er voldoende ruimte voor discussie.

Tijdens de proza-avonden lezen mensen voor uit hun lievelingsboek, bijvoorbeeld de favoriete passage of het favoriete verhaal. Het kan fictief, of non-fictief; filosofisch, wetenschappelijk of puur sprookjesachtig werk zijn. Het gaat erom dat mensen vertellen welke lees-ervaring ze hebben en waarom. Hierbij doen de andere deelnemers of luisteraars vaak weer inspiratie op om eens een andere lees-weg in te slaan.

Ook op deze avonden is er voldoende tijd om van gedachten te wisselen.
Deze avonden zijn vrij toegankelijk. Er wordt een vrijwillige bijdrage in de kosten gevraagd.
Als je actief wilt deelnemen aan deze avonden, kun je bellen met een van de leden van de werkgroep: 0297-341596

literatuurProza in Bacchus

”De vertellers in Bacchus hebben wel een verhaal… Laat je meeslepen door overgeleverde legenden en boeiende sagen, hangend aan de lippen van de verteller. Komend seizoen kun je in Bacchus komen luisteren!

“ Het is bitterkoud. Het is winter. Fergus O’Lorgain is op weg naar huis, om de winter te gaan vieren. Als Fergus beseft dat hij thuis waarschijnlijk vandaag niet meer zal halen, wordt het al donker. Fergus is een marskramer. In zijn houten framerugzak, die hij in dit jaargetijde versierd heeft met een paar glimmend rode belletjes, zitten tientallen verschillende sokken. En aan de buitenkant van z’n rugzak zit een warme wollen deken gebonden. Voor als hij ’s nachts geen slaapplaats kan vinden en overgeleverd is aan de koude nacht. Fergus zwierf de afgelopen maanden langs de oostkust van Ierland. Vele paren sokken verkocht hij. Het seizoen zit er nu eindelijk op. Er is genoeg geld over om de rest van de winter door te komen. Huiswaarts kan ‘ie gaan. Fergus hàd een probleem. Je moet weten dat er in die tijd weinig hotels waren. Als marskramer was je afhankelijk van de gastvrijheid van anderen. Maar, je werd alleen als gast binnengehaald als je een nieuwtje te vertellen had. Of als je een mooi muziekinstrument kon spelen, of een gedicht kon voordragen. Kortom, als gast moest je het gasthuis kunnen vermaken. En daar lag Fergus’ grootste probleem: hij had geen verhaal… Dus moest hij altijd buiten slapen omdat niemand hem een bed gaf... "

Bekijk het overzicht

fillmbacchusNieuwsbrief

Cultureel Café Bacchus verzorgt een twee/drie wekelijkse nieuwsbrief om u via uw mailbox op de hoogte te houden.

In de nieuwsbrief worden de eerstkomende activiteiten vermeld. Binnen twee/drie weken ontvang u uw eerste nieuwsbrief van Café Bacchus. U kunt zich gemakkelijk weer afmelden. (het adres staat onderaan de mailing vermeldt)

>>klik hier om u aan te melden.<<
cafe

bacchusTHEATER

Theater is één van de nieuwe activiteiten die dit seizoen definitief opgenomen is in het programma van Cultureel Café Bacchus.

Voorgaand seizoen hebben we een kleine start gemaakt met (muziek)theater in Cultureel Café Bacchus. Dit seizoen zijn er, na de tryout van vorig seizoen, een viertal producties te zien op het intieme podium van CC Bacchus. Onder de verzamelnaam Theater, kunt u de volgende genre's verwachten: Muziektheater, Kleinkunst, toneelvoorstellingen, één-akters

Voor Theater kunt u uw reservering plaatsen. Onderaan de activiteit vindt u ons reserverings menu, waar u uw gegevens kunt achterlaten. U bent dan verzekerd van uw plaats in het kleinste theater van Nederland.


Bekijk het Theater overzicht

aalsmeerda musicaDa Musica

Interactief muzikantencafé voor en door muzikanten. 24 april 1998 is een start gemaakt met dit muzikantencafé. Inmiddels is het begrip geworden in Aalsmeer.

Deze regelmatig terugkerende muziek avonden zijn bedoeld voor muzikanten, van groot tot klein, nieuwe en oude rotten in het vak. De avonden worden gevuld met een optreden van een band. Cultureel Café Bacchus heeft de mogelijkheid om een 8 sporen live opname te maken. Het is dé gelegenheid voor (nieuwe) bands om zich te presenteren.

Syncopicity + Berend Bandje, MUSHER, Johnny en de surfers, GIGS, Singer-songwriter avond, Boxin' The Vox, Voorheen Akoestische Avonden, VRIJDAG UITVERKOCHT! Voorheen Akoestische Avonden, Ten Beers After, Spassamok + Minus Position, UITVERKOCHT Laat Maar, NoCigar, Festival da Musica, Snö & Oyu, NoCigar - GEANNULEERD, Dynamic Gentlemen + Black T's, Tristan, The Newts, Singer-Songwriters avond, VELÜR ,

Ook de workshops met bekende muzikanten zijn een begrip geworden en zullen in het komend seizoen een hogere frequentie krijgen.

Bands die willen optreden op één van de Bacchus da Musica avonden, kunnen contact opnemen via bacchus.da.musica@cultureelcafebacchus.nl.

Bekijk het Bacchus da Musica programma

cafe

fillmcabaretCabaret

Vanaf 1993 staat er Cabaret op het Bacchusprogramma en vanaf 1996 organiseert De stichting Kunst & Cultuur Aalsmeer 5 x per seizoen een cabaretvoorstelling in Cultureel Café Bacchus. Vele namen hebben de afgelopen seizoenen dan ook al een voorstelling gegeven in Bacchus:

o.a.: Arie & Aaltje - Ellen & Niek - Duet Siglette - Heren op Zicht - Arthur Umbgrove - Mylene d'Anjou - De Rode Horde & het NH gitaartrio - Clous van Mechelen - Job Schuring - bolletje Ijzerdraad - de Bravo's - De Serpanties - Het Herenaccoord - Maarten van Roozendaal - Vincent Bijlo - Nicolette & Koen - Geert Houtekiet - Sanne Wallis de Vries - Frank van Pamelen - Rob van Houten - David Vos - Kees Torn - Eric van Sauers - Rooyackers, Kamps & Kamps - Thomas van Luyn - Onno Innemij - vdWal.vd Knaap,v Opzijland - Johan Hoogeboom - Patrick Stoof - Mike Boddé - Arno van der Heyden - Jelle Kuiper - Droog Brood - Arthur Umbgrove & Alberto Klein Goldewijk -Marcel Harteveld, Roel C. Verburg, Tobi Kooiman , Davey Turnhout, Thijs Kemperink, Thijs van de Meeberg, Janneke de Bijl, Femke Vernij, Lotte Velvet, Anne Neuteboom, Thjum Arts, Lucinda Sedoc, Kees van Amstel, Ramon Chatrer, Cabaretpoel, Margriet Bolding, Max van den Burg, Fieke Opdam, Janneke Jager, Peter van Ewijk,

Inlichtingen en reserveringen:
Ans de Kruijf - Telefoon 0297-342657

Bacchus is niet groot en daardoor kunnen er maximaal 55 mensen per keer een soort ' privé' voorstelling bijwonen. Op tijd voor de deur staan is de beste garantie om binnen te komen of een abonnement voor de Cabaret-serie aanschaffen bij KCA.
Cultureel Café Bacchus gaat op de Cabaretavonden om 20.15 uur open en de voorstellingen beginnen om 21.00 uur (na 21.00 uur gaat de deur dicht). De entreeprijs is €11,00.


Bekijk het Cabaret programma

fillm

trivia

bacchusBacchus Barrage

Bacchus Barrage is de leukste pubkwis van Aalsmeer, waarin vragen worden gesteld over muziek, media, TV, kunst, cultuur, geschiedenis, sport, natuur, wetenschap en wat je nog meer kunt bedenken.

Alle vragen worden rijkelijk voorzien van beeld- en/of geluidsgragmenten. Alles wijst zich vanzelf, uitleg is verder niet nodig. De kwis is volledig bedacht en gemaakt door uw presentatoren.

Speel mee met je eigen team, of schuif aan bij een reeds bestaand team (natuurlijk wél eerst even inschatten of het een winnaars-team is!). Want alles leuk en aardig, maar je wilt wél winnen.

Er worden 3 ronden van 30 vragen gespeeld. Per ronde is er een rondje van de zaak te winnen voor het best scorende team. Voor het team dat aan het eind van de avond de meeste punten heeft gescoord, liggen van die pràchtige Bacchus T-shirts klaar. Maar natuurlijk is de eer van de overwinning het belangrijkst (yeah, right!).

Bekijk het Barrage programma

fillmbacchusBar

Naast alle activiteiten, is het culturele café elke vrijdag en zaterdag avond geopend vanaf 21:00 uur(en verder zo vaak als nodig!).

noord holland


Cultureel cafe Bacchus Aalsmeer©