leeg
programma algemeen activiteiten contact mailing leeg leeg
activiteit
Ronald Snijders en Band

KCA Jazz in Cultureel café Bacchus op zaterdag 15 juni 2024
lijn

Bacchusactivity Speciaal voor Pierre komt Ronald op 15 juni 2024 met de Ronald Snijders Band naar Aalsmeer. Met deze groep muzikanten laat Snijders wederom horen een niet aflatende muzikale nieuwsgierigheid en vernieuwingsdrang te hebben. Een dynamische zoektocht met een voortdurende wisselwerking tussen world, jazz, klassiek, pop en beyond. En een zoektocht die bovenal de pan uit swingt.

Fluitist en componist Ronald Snijders (1951) is een van de bekendste Surinaamse musici in Nederland, Suriname en daarbuiten. Een muzikale wereldburger, creatieve duizendpoot en een bijzonder veelzijdig en talentvol toonkunstenaar. Zowel Suriname als Nederland ridderden hem voor de bruggen die hij bouwt tussen culturen in zijn muziek. Sinds zijn komst naar Nederland in 1970 toont Snijders zich een meester in het samensmeden van Surinaamse dansmuziek, Caribische salsa, bossanova, funk en jazz. Hij wordt dan ook wel de meest swingende fluitist van Nederland genoemd. In 2022 won Snijders de prestigieuze Boy Edgarprijs.

Na 15 jaar keert Ronald weer terug naar Bacchus waar hij in april 2009 met Olaf Keus, Jan Reinen en Tomas Merlo heeft opgetreden. Op 15 juni laat hij zich vergezellen door de virtuoze Braziliaanse pianiste Elizabeth Fadel die haar weg kent in zowel klassiek als tango, bossa en Jazz en een ritme sectie waarmee hij in de afgelopen vele jaren vaak heeft opgetreden bestaande uit Randy Winterdal (bas) en Walther Muringen (drums).

Ronald Snijders: Fluit
Elizabeth Fadel: Piano
Randy Winterdal: Bas
Walther Muringen: Drums

lijnKCA Jazz begint om 20:30 (zaal open om 20:00)
De toegangsprijs bedraagt: Zie KCA ticketshop

Kaarten kunnen uitsluitend gereserveerd worden in de KCA ticketshop.
In samenwerking met Stichting Kunst & Cultuur Aalsmeer.

Meer van KCA Jazz:
zaterdag 15 juni 2024 Ronald Snijders en Band


Cultureel cafe Bacchus Aalsmeer©