leeg
programma algemeen activiteiten contact mailing leeg leeg
activiteit
Little Boogie Boy & Friends Blues blues en nog eens blues

KCA Jazz in Cultureel café Bacchus op zaterdag 16 december 2023
lijn

Bacchusactivity Little Boogie Boy & Friends. Blueszanger gitarist Hein Meijer, oftewel Little Boogie Boy, verzorgt een concert waarbij de bezetting elk jaar anders is. Spontane muzikale avonturen met door de wol geverfde muzikanten die hun sporen in de blues scene hebben verdiend. Het is elke keer weer een feest!

Met trots presenteert hij voor deze editie Han van Dam op piano. Een grote naam in de Nederlandse Blues en Boogie Woogie wereld en meest bekend van de befaamde bluesband Barrelhouse. Han speelde vanaf 1968 bij Oscar Benton en is vanaf 1974 tot heden de vaste pianist bij Barrelhouse. Zijn spel is geïnspireerd door de oude meesters. Denk aan Meade Lux Lewis, Jimmy Yancey en Cripple Clarence Lofton.

Bart Landstra op harmonica en fluit is al 30 jaar een vaste waarde in de Leidse muziekscene waar hij regelmatig speelt met o.a. Chris Koenen, Pam Mac Beth, Aad van Pijlen en Hein Meijer. Halverwege jaren ’90 leerden Bart en Hein elkaar kennen en ontdekten tijdens de eerste ontmoeting hun gemeenschappelijke liefde voor de Mississippi bluesband Frank Frost & the Jelly Roll Kings. Zowel Bart als Hein zijn afgereisd naar Helena, Arkansas om daar met deze helden te spelen en van hen te leren.

Uiteraard is ook bassist en contrabassist Jan den Boer van de partij, sinds 2006 de vaste bassist bij de Little Boogie Boy Bluesband. Deze Haagse muzikant is actief sinds de jaren ’80 in een diversiteit aan ensembles en bands, in een variëteit aan genres. Improvisatie jazz bij Spellbound, blues bij Livin’ Blues, popsongs in Schevenings dialect bij Kopsmart. Old stool standards bij Billie’s Bounce.

Een primeur, want deze muzikanten hebben niet eerder in deze bezetting op het podium gestaan. Blues zoals blues bedoeld is. Songs over het leven,“Ups and downs”. Gespeeld met passie en fantasie, door mannen met een flinke muzikale bagage die er na al die jaren elke keer opnieuw weer voor gaan!!

Hein Meijer - gitaar en zang,
Han van Dam - piano,
Jan den Boer - bas
Bart Landstra - harmonica

lijnKCA Jazz begint om 20:30 (zaal open om 20:00)
De toegangsprijs bedraagt: Zie KCA ticketshop

Kaarten kunnen uitsluitend gereserveerd worden in de KCA ticketshop.
In samenwerking met Stichting Kunst & Cultuur Aalsmeer.


Cultureel cafe Bacchus Aalsmeer©