leeg
programma algemeen activiteiten contact mailing leeg leeg
activiteit
Duo Rob van Bavel & Joris Teepe
Dutch Connection

KCA Jazz in Cultureel café Bacchus op zaterdag 27 mei 2023
lijn

Bacchusactivity Met bassist Joris Teepe en pianist Rob van Bavel haalt KCA een bijzonder jazzduo naar Bacchus. Twee international befaamde jazzmusici die weer even thuis zijn met hun Dutch Connection. Rob en Joris kennen elkaar al sinds de jaren 80 en hebben in al die jaren vaker samen gespeeld in diverse bezettingen, voornamelijk in Nederland. Gedurende de corona crisis in 2020 besloten ze een duo te vormen en online live streams te doen vanuit het huis van Rob in Roelofarendsveen. Daar is ook hun CD “Dutch Connection opgenomen door de bekende technicus Sander van der Heide.

Joris Teepe is een Nederlandse bassist die vooral internationaal carrière heeft gemaakt. Hij woont al sinds 1992 in New York en heeft sinds 2014 ook weer een huis in Amsterdam en woont dus half in beide steden. Hij heeft met vele grote namen gespeeld zoals Benny Golson, Sonny Fortune, Billy Hart. Het meest opzienbarende wapenfeit was zijn 9 jarige verbintenis met Rashied Ali (John Coltrane’s laaste drummer), met wie hij 4 CDs opnam en 9 jaar over de wereld toerde tot de drummer overleed in 2009. Creativiteit is kenmerkend voor de muziek van deze New Yorkse Nederlander. Zijn swingende grooves en unieke internationale ervaring staan garant voor een spannend concert voor het publiek en ook voor hemzelf!

Rob van Bavel studeerde cum laude af in 1987 aan het Rotterdams Conservatorium.Hij won diverse prijzen, waaronder de tweede prijs in de eerste “Thelonious Monk Jazzpiano Competition” (Washington D.C.) , soloist prijzen in Duitsland / Belgie, de Wessel Ilcken prijs (Nederland) en een Edison. Rob heeft concerten gedaan in heel Europa, Canada, USA, Japan, Vietnam, Indonesie, Zuid Korea en Siberie; en speelde met onder meer Woody Shaw, Randy Brecker, Johnny Griffin, Gary Willis, en vele anderen. Hij is nu hoofdvakdocent aan het Conservatorium van Amsterdam en het Koninklijk Conservatorium (Den Haag).

lijnKCA Jazz begint om 20:30 (zaal open om 20:00)
De toegangsprijs bedraagt: Zie KCA ticketshop

Kaarten kunnen uitsluitend gereserveerd worden in de KCA ticketshop.
In samenwerking met Stichting Kunst & Cultuur Aalsmeer.

Meer van KCA Jazz:
zaterdag 30 september 2023 Erik Verweij trio ft. Hermine Deurloo -
zaterdag 28 oktober 2023 Hi Stakes
zaterdag 18 november 2023 Tico & aguabajo
zaterdag 16 december 2023 Hein Meijer, Han van Dam, Bart Landstra & Jan den Boer -
zaterdag 13 januari 2024 Esther van Hees Trio
zaterdag 17 februari 2024 2nd VISION, de reunie
zaterdag 23 maart 2024 In de maak
zaterdag 25 mei 2024 In de maak


Cultureel cafe Bacchus Aalsmeer©