leeg
programma algemeen activiteiten contact mailing leeg leeg
activiteit
Fieke Opdam - Non-actief

KCA Cabaret in Cultureel café Bacchus op zaterdag 19 maart 2022
lijn

Bacchusactivity Fieke, 33. Is vrouw. Was non. Studeerde in 2020 af aan de Koningstheateracademie te ’s Hertogenbosch waar zij de hoogst haalbare onderscheiding behaalde voor haar voorstelling Présence. Ze zingt. Spreekt. Speelt. Onderzoekt. Leeft. Volgt sinds kort balletlessen. En schrijft een boek over haar dynamische levensverhaal.

Op 18-jarige leeftijd haalde ze de krantenkoppen als ‘de jongste non van Nederland’ en wisselde ze haar rode scooter in voor een 8,5 jaar durend leven als Zuster Luca. Een veelbewogen leven bestaande uit het zingen van psalmen, het poetsen van lange vloeren, het werken met weeskinderen in Chicago en hoogbejaarden in St Louis, Missouri. Ook bestudeerde ze de psychologie van de vrouw in Rome.
Het klooster was haar thuis, een plek waar ze met veel liefde en humor op terugkijkt. Tijdens de studie pedagogische wetenschappen, welke ze volgde in Amsterdam, keerde het tij en sloten de dikke kloosterdeuren zich achter haar. Verbaasd over hoe de wereld veranderd was (vroeger had je maar twee soorten pindakaas nu ineens tien) begon ze opnieuw aan een leven buiten de muren. Die weg was pittig maar veranderde in één groot avontuur toen zij kleinkunstgezelschap ‘De Andersons’ ontmoette, en de weg naar het podium ontdekte .De diepe ‘downs’ en de euforische ‘ups’ die haar leven rijk is, maken haar pallet schrijnend veelkleurig en onverwacht humoristisch. Als aanstormend cabaretière heeft ze maar een doel: de wereld met beide handen vastgrijpen, haar flink door elkaar schudden, en alles wat met conventies en taboes te maken heeft vertrappen tot een podium. Haar podium. De voorstelling,” Non-actief” van Fieke Opdam is te zien op zaterdag 19 maart a.s. in Cultureel Café Bacchus. Zij komt in plaats van Arno van der Heijden, die helaas om medische redenen moest afzeggen.
Aanvang voorstelling 20:30 uur, zaal open om 20:00 uur

Bekijk de website »

lijnKCA Cabaret begint om 20:30 (zaal open om 20:00)
De toegangsprijs bedraagt: €17,50 in de KCA ticketshop.


In samenwerking met Stichting Kunst & Cultuur Aalsmeer.

Meer van KCA Cabaret:
zaterdag 23 september 2023 Janneke de Bijl
zaterdag 21 oktober 2023 Thijs van de Meeberg
zaterdag 25 november 2023 Thijs Kemperink
zaterdag 20 januari 2024 Davey Turnhout
zaterdag 24 februari 2024 Tobi Kooiman
zaterdag 16 maart 2024 Roel C. Verburg
zaterdag 20 april 2024 Marcel Harteveld


Cultureel cafe Bacchus Aalsmeer©