leeg
programma algemeen activiteiten contact mailing leeg leeg
activiteit
Peter van Ewijk - Contact

KCA Cabaret in Cultureel café Bacchus op zaterdag 20 november 2021
lijn

Bacchusactivity Peter van Ewijk zoekt binnenaardse intelligentie

In 1977 werden drie opvallende dingen gelanceerd: de twee Voyager-satellieten en Peter van Ewijk. Aan boord van de Voyagers bevonden zich twee identieke gouden platen met daarop het tinderprofiel van de aarde. 90 minuten muziek, 115 foto’s en groetjes in 56 verschillende talen als een soort vriendschapsverzoek voor buitenaardse wezens.

Peter van Ewijk werd gelanceerd zonder gouden plaat. Hij moest zelf maar uitzoeken hoe je nu precies contact maakt met anderen. En dan helpt het niet dat je als kind naar Turnhout (België) moet verhuizen; naar een plaats buiten de stad waar geen andere leeftijdgenootjes wonen; en dat je alleen maar kunt spelen met je eigen levendige fantasie. Ondertussen, meer dan veertig jaar later, zijn de Voyagers nog steeds op zoek naar buitenaardse intelligentie, terwijl Peter het al moeilijk genoeg heeft met het vinden van binnenaardse intelligentie. Contact vertelt niet alleen het fascinerende en vaak hilarische verhaal van de Voyagers en de gouden plaat, maar gaat ook over het intense verlangen om iemand te vinden, ergens in de duisternis, tussen de sterren.

Peter van Ewijk won met het Vlaams-Nederlandse cabaretduo Lankmoed de publieksprijs Cameretten. Dit is zijn allereerste solo-voorstelling.

Aanvang voorstelling 20:30 uur. De zaal is al open om 19:30 uur. Kom op tijd in verband met controle van je coronabewijs en de verplichte barsluiting om 20:00 uur!

Bekijk de website »

lijnKCA Cabaret begint om 20:30 (zaal open om 20:00)
De toegangsprijs bedraagt: €17,50 in de KCA ticketshop.


In samenwerking met Stichting Kunst & Cultuur Aalsmeer.

Meer van KCA Cabaret:
zaterdag 21 januari 2023 Thjum Arts
zaterdag 11 februari 2023 Anne Neuteboom
zaterdag 18 maart 2023 Lotte Velvet
zaterdag 15 april 2023 Femke Vernij


Cultureel cafe Bacchus Aalsmeer©