leeg
programma algemeen activiteiten contact mailing leeg leeg
activiteit
Flamenco avond

Bacchus da Musica in Cultureel café Bacchus op vrijdag 25 november 2022
lijn

Bacchusactivity Yorgos Valiris: gitaar Falu: zang Pastora: dans

Koop hier een ticket!

Yorgos Valiris
Geboren in Athene (Griekenland) in 1958, begon Yorgos op 15 jarige leeftijd Griekse muziek te leren spelen. Van 1982 tot 1985 volgde hij in Sevilla zijn opleiding flamenco van oa: Pedro Bacan, Mario Escudero Rafael Riqueni Carlos Heredia.
Van 1987 tot nu woont Yorgos in Nederland, waar hij een bekende gitarist is in de flamenco wereld. Hij heeft een uitgebreide ervaring met het begeleiden van zang en dans, en heeft, afgezien van de Nederlandse podia, gespeeld in concertzalen in Engeland. Spanje, Verenigde Staten, Griekenland, Frankrijk.
Samen met quitarist Benhamin Habitsuela heeft Yorgos tussen 2001 en 2004 op de festivals van Palma in Mayorca gespeeld.
De laatste jaren vormde hij een grote flamenco duo, samen met de flamenco zangeres Curra Suarez, wat resulteerde in de productie van de CD Algo Sencillo met lovende kritieken.

Pastora
Flamencodanseres Pastora is een elegante, krachtige performer en brengt gracieuze dans met virtuoos voetenwerk. Ze treedt op in Spanje, Nederland een werkt samen met flamenco artiesten van het hoogste niveau uit binnen- en buitenland. Zij woonde en werkte als flamencodanseres en -lerares in Algeciras, Cádiz. In 2020 ontving zij het kwaliteitscertificaat van de Escuela Flamenco de Andalucia, een belangrijk flamenco instituut in Malaga, toegekend door meesters als Javier Latorre, La Truco. Pastora was onlangs te zien in Project Rembrand, NPO 1. Ze kreeg haar opleiding in flamenco in Madrid op de befaamde academie Amor de Dios bij verschillende meesters, in Sevilla op de academie van Matilde Coral, in Jerez bij diverse meesters tijdens het festival de Jerez. Pastora reist regelmatig naar Spanje om op te treden, les te geven en verder te ontwikkelen. Daarnaast is zij gecertificeerd flamenco docente met meer dan twintig jaar ervaring in binnen- en buitenland.

Falu
Falu de Cadiz werd geboren in Cadiz in de fameuze wijk Santa Maria, waar hij opgroeide met de Cante Flamenco en optrad in de verschillende tablao’s flamenco. Sinds de jaren ‘70 woont hij in Nederland, waar hij heeft deel genomen aan de musical 'Barcelona' en optreedt met verschillende flamencogezelschappen.

Tickets: €15,-

Koop hier een ticket!

lijnBacchus da Musica begint om 21:00 (zaal open om 20:30)
De toegangsprijs bedraagt: Zie boven

Geïnitieerd door Stichting Cultureel Café Bacchus.


Cultureel cafe Bacchus Aalsmeer©