leeg
programma algemeen activiteiten contact mailing leeg leeg
activiteit
The New Conrad Miller Trio

KCA Jazz in Cultureel café Bacchus op zaterdag 12 juni 2021
lijn

Bacchusactivity Let op twee concerten: 19.30 uur en 21.30 uur.

Coen Molenaar, piano
David de Marez Oyens, bass
Enrique Firpi, drums

Het nieuwe jazzgezelschap van pianist en componist Coen Molenaar levert met zijn CD Con Alma gelijk een opvallende introductie af. Molenaar tourt al jaren met meestergitarist Jan Akkerman en timmert succesvol aan de weg met zijn jazzfunk groep Tristan. Bassist David de Marez Oyens werkte samen met een pluimage van artiesten zoals Michel Petrucciani, Margriet Eshuis en Denise Jannah. Het derde lid, Enrique Firpi, is een veelzijdige drummer die speelde met onder meer Deborah Carter, Lilian Vieira en Izaline Calister. Gezamenlijk vormen deze drie muzikanten een verrassend trio.

Die verrassing zit ‘m in een soort van tegenstrijdigheid tussen de musici. Vanaf de aftastende sfeer in de melodieuze openingstrack Blue Turtle lijkt het wel alsof de drie spelers ieder een eigen afslag nemen, terwijl ze qua swing en timing toch op dezelfde golflengte blijven. En dat fascineert. De groep beperkt zich niet tot één genre. Het trio voert de luisteraar mee door twaalf composities met een open karakter waarin heden en verleden samenkomen in een kleurrijk palet van stijlen en ritmes. Dat levert maximaal effect op. Zuid-Amerikaanse ritmepatronen en harmonieën vloeien over in traditionele jazz, maar ook soul en blues duiken op. Het resultaat is lyrisch en vol schoonheid. De muzikanten klinken virtuoos, maar schitteren vooral door de emotie in hun spel en dat is een streling voor het oor. Sounding Silence is niet alleen een van de fijnste debuutalbums zo vroeg in het nieuwe jaar, The New Conrad Miller Trio is ook zonder twijfel een van de beste en avontuurlijkste Nederlandse jazzformaties van de afgelopen tijd.

lijnKCA Jazz begint om 00:00 (zaal open om 00:00)
De toegangsprijs bedraagt: Zie KCA ticketshop

Kaarten kunnen uitsluitend gereserveerd worden in de KCA ticketshop.
In samenwerking met Stichting Kunst & Cultuur Aalsmeer.

Meer van KCA Jazz:
zaterdag 12 juni 2021 The New Conrad Miller Trio
Deze activiteiten hebben reeds plaatsgevonden:
Ben van den Dungen Quartet, AFGELAST Quartzite, Tico y Aguabajo, VERPLAATST NAAR 24 OKTOBER
Tico y Aguabajo
VERPLAATST NAAR 24 OKTOBER
, Michael Varekamp & the Legends, Karin Bloemen + Marnix Busstra Old School Band
, Jan Verwey Trio, PEK, DOEPKE, TEEPE, HART Jr.
, Claudio Jr. De Rosa Quartet
, Tengu Malina, the Quartet
, Simone Croes & Band
, The Fabulous Jets , Deborah Carter & Zandscape, Christian Pabst Trio, Bernard van Rossum Flamenco Jazz Sextet, Maartje Meijer, Christian Doepke Trio, Aquaphonica, Tettero, Frank Paavo Quintet
, Eleonora Strino Quartet, Okaku, Tengu Malina, Deborah Carter & Zandscape, Jesse van Ruller,


Cultureel cafe Bacchus Aalsmeer©