leeg
programma algemeen activiteiten contact mailing leeg leeg
activiteit
Seizoensafsluiting: Mae Brown

Bar (niet zichtbaar op website/nieuwsbrief) in Cultureel café Bacchus op zaterdag 29 juni 2019
lijn

Bacchusactivity ,Het rauwe, simpele, de pure emotie, het niet te rationaliseren ‘onderbuikgevoel’. Verhalen van diep ongeluk en hoe je daarmee omgaat. Muziek moet soul hebben.’’ Dat is wat zangeres Anne May (Mae) de Bruyn Prince raakt in oude blues, funk en New Orleans muziek. En de liefde voor die muziek delen de bandleden van Mae Brown met elkaar. Minder bekende nummers uit de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw hebben ze een eigen -semi akoestische- twist gegeven. Voorwaarde: het moet swingen!

,,Blues helpt de rottigheid verwerken en is vaak een aanklacht tegen onrecht.’’ Frontvrouw Anne May de Bruyn Prince weet dat als geen ander. Ze heeft eufemistisch gezegd een turbulente jeugd gehad, maar er was altijd een constante: muziek. ,,Ik heb Jazz met de paplepel binnen gekregen”, vertelt ze met een lach, ,,en mijn familie is altijd muzikaal actief geweest en is dat nog steeds. Mijn vader is vader jazzpianist, een oom en neef zijn bassist, mijn dochter is singer/songwriter en mijn zoon drumt.
Mae Brown laat zich inspireren door grootheden zoals blueszangeres Koko Taylor, singer/songwriter Bonnie Raitt, zangeres Dinah Washington, gospelzangeres Etta James en singer/songwriter Ann Peebles. ,,Alle songs zijn een vertrekpunt, we hebben geen ambitie om zo dicht mogelijk bij het origineel te blijven’’, legt Anne May uit. ,,We maken met elke nieuwe song als het ware een reis en zien dan waar we uitkomen. Als het resultaat ons bevalt, nemen we die song op in ons repertoire. Wel moet er een verhaal in zitten en swingen. Maar soms maken we er helemaal geen woorden aan vuil en is het enige criterium of wij het met z’n vijven een lekker nummer vinden om te spelen.

Anne May de Bruyn Prince: Zang
Robert Zimberlin: Bas
Roel Weggemans: Gitaar
Jeff Zimberlin: Gitaar
Robert Zimberlin: Drums

lijnBar (niet zichtbaar op website/nieuwsbrief) begint om 21:00 (zaal open om 20:30)
De toegangsprijs bedraagt: € 3,50


Deze activiteiten hebben reeds plaatsgevonden:
,


Cultureel cafe Bacchus Aalsmeer©